Over ons

Wij maken organisaties betere organisaties.
Maar wie zijn wij, wat drijft ons en hoe gaan we te werk?

OVER ONS

Wij zijn Inter Actus

We zijn een team van strategische, organisatorische, financiële en bedrijfseconomische consultants die sterkten, zwakten, kansen en bedreigingen van bedrijven zien, blootleggen en vervolgens ombuigen of benutten. Zo lossen we financiële uitdagingen op, veranderen we vastgeroeste bedrijfsculturen en verbeteren we organisaties op een structurele manier. Of daar nu een fusie, een reorganisatie, een herfinanciering of een complete organisatieverandering voor nodig is, is niet van belang omdat wij deze disciplines allemaal in huis hebben.

Op basis van deze uitgangspunten maken wij al 30 dertig jaar van organisaties betere organisaties.

Dit zijn onze kernwaarden

Ieder bedrijf kan roepen dat ze betrouwbaar, betrokken, resultaatgericht, ondernemend, nuchter en transparant zijn. Wij leggen graag kort uit waarom deze kernwaarden voor ons gelden. Natuurlijk laten we het nog liever aan je zien in een samenwerking.

Betrouwbaar

We staan er bij Inter Actus om bekend dat we gevoelige informatie op een vertrouwelijke manier behandelen. Daarnaast is voor Inter Actus ‘het helpen van mensen en ondernemingen’ het belangrijkst. Zo kan het zijn dat we een fusie afraden en een reorganisatie aanraden, ook al zou de eerste optie voor onszelf meer opleveren. Het behalen van duurzame resultaten voor de klant is wat we belangrijk vinden en het is het handelen vanuit die juiste overtuiging wat de basis is voor onze betrouwbaarheid.

Ondernemend

Ieder teamlid van Inter Actus is zelf in zekere zin ook ondernemer. Dus naast dat we voor en met ondernemers werken, kunnen we ook een goede inschatting maken van de zaken die een ondernemer bezighoudt. Doordat we deze ondernemersbril op kunnen zetten, weten we wat er naast de cijfers nog meer belangrijk is voor een ondernemer.

Betrokkenheid

Er zitten geen acht, maar vierentwintig uur in een dag en geen vijf, maar zeven dagen in een week. De betrokkenheid zit hem bij ons in de persoonlijkheid. Op zaterdagmiddag een collega opbellen over dat ene probleem en op zondagavond onderbouwende cijfers uit een bestand peuteren is niet onbekend. Het komt vaak voor dat onze medewerkers bij Inter Actus zich drukker maken dan de klanten voor wie ze het werk verrichten. Wij trekken het ons persoonlijk aan. Dat is betrokkenheid.

Nuchter

We draaien bij Inter Actus niet om de hete brij heen en zeggen waar het op staat. We zijn van mening dat we daar het snelst mee tot de kern komen en dat alle betrokkenen daar baat bij hebben. We schrijven bijvoorbeeld ook vrijwel nooit rapporten, maar zijn meer van de actie. En of het nu om een relatief klein bedrijf of om een miljardenonderneming gaat, die nuchterheid is er altijd.

Resultaatgerichtheid

Naast het feit dat het proces belangrijk is, weten we bij Inter Actus de resultaten altijd goed voor ogen te houden. Met behulp van financiële data kunnen we ook heel goed laten zien wat de resultaten zijn. We zijn er namelijk van doordrongen dat die resultaten onder aan de streep een van de belangrijkste indicaties zijn voor het bedrijf en de ondernemer.

Transparant

In veel trajecten werken we samen met verschillende belanghebbenden – van directie en aandeelhouders tot kredietverstrekkers en banken – die soms lijnrecht tegenover elkaar staan. Wij zijn van mening dat transparantie – en je soms dus kwetsbaar opstellen – ervoor zorgt dat je dichter bij elkaar komt en uiteindelijk de beste oplossing als resultaat heeft. Mede daardoor zijn wij zelf altijd transparant in ons handelen.

Hoe?

Onze werkwijze

Ieder project begint met een kosteloos intakegesprek. Jij legt aan ons uit voor welke uitdaging jij (met je bedrijf) staat, daarna schetsen wij een beeld van de situatie en schatten we in op welke manier wij je het best kunnen helpen. Vervolgens kijken we naar de samenwerkingsmogelijkheden en laten we zien hoe het traject er in grote lijnen uit zou komen te zien.

 

Aansluitend gaan we de samenwerking aan en kun je er in het gehele proces van uitgaan dat we ons werk op een betrouwbare, betrokken, resultaatgerichte, ondernemende, nuchtere en transparante manier uitvoeren. Doordat alle medewerkers van Inter Actus gespecialiseerd zijn, kunnen we je maatwerk bieden op alle bedrijfseconomische aspecten van je bedrijf. Je hebt bovendien altijd één vast contactpersoon waar jij mee kunt sparren. En geen zorgen: intern bespreken wij de ontwikkelingen van het traject regelmatig met onze collega’s, zodat iedere expertise binnen Inter Actus benut wordt.

WIE ZIJN WIJ?

Ons team

Joost de Wind

Joost de Wind

Automotive | Fusies & Overnames

Klaas-Jan Klatten

Klaas-Jan Klatten

Organisatieontwikkeling

Misha Ling

Misha Ling

Herstructurering | Fusies & Overnames

Roland Mooren

Roland Mooren

Fusies & Overnames

Aytekin Bilgili

Aytekin Bilgili

Finance | Risk & Compliancy

Amaya Garmendia

Amaya Garmendia

Register Valuator

Marco van Rijswijk

Marco van Rijswijk

Hersteltrajecten | Financieringen

Vera van der Ven

Vera van der Ven

Finance | BI

Jordy Wijkmans

Jordy Wijkmans

Consultant

Kom jij hier te staan?

Kom jij hier te staan?

Bekijk onze vacatures