Klaas-Jan Klatten

Organisatie­ontwikkeling

Klaas-Jan Klatten

Klaas-Jan adviseert en begeleidt organisaties en individuen in veranderings- en ontwikkeltrajecten. Klaas-Jan is bedrijfskundig opgeleid (MBA), en studeerde psychologie (Master of Science) waardoor hij in staat is om bij veranderingsprocessen aandacht voor resultaat, (wat moet er gerealiseerd worden), te combineren met verstand van veranderingsprocessen, (hoe kunnen we dit bereiken), en de mens (wat betekent het voor de mensen en wat hebben zij nodig om de persoonlijke kant van de verandering te kunnen doorleven).
Klaas-Jan verdeelt zijn activiteiten over twee aandachtsgebieden:

1. Het adviseren en begeleiden van organisaties in tijden van organisatieverandering en -ontwikkeling

“Organisaties zijn systemen waarin patronen bestaan. Deze patronen bestaan zonder dat iemand zich hiervan bewust is. Patronen zijn ‘normaal’ en functioneel, en vaak zijn deze patronen ook de basis achter het succes van een organisatie. Wanneer de organisatie wil ‘veranderen’ (door bijvoorbeeld een overname, door externe omstandigheden of door achterblijvende resultaten) kunnen deze patronen verandering echter belemmeren.
Managers en leidinggevenden zijn vaak inhoudelijk sterk en minder ervaren in het begeleiden van organisatieveranderingen. Mijn begeleiding richt zich daarom altijd als eerste op de leidinggevenden in de organisatie. Door hen bewust te maken van de effecten van hun gedrag, en van de gedragspatronen die ze hebben ontwikkeld, wordt hun effectiviteit vergroot en de kans op het behalen van de veranderdoelstellingen aanzienlijk vergroot.”

 

2. Leiderschapsontwikkeling

“Leidinggeven leer je niet op school. Veel (jong) leidinggevenden zijn vanuit een rol waarin ze succesvol waren vanuit de inhoud, doorgegroeid naar een leidinggevende functie. Door veranderende omstandigheden in de wereld en in de organisatie merken ze dat ze onvoldoende impact kunnen maken als leidinggevende waardoor ze vaak zelf harder gaan werken. In dit soort situaties kan ik helpen je effectiviteit te vergroten”.

Klaas-Jan heeft als psycholoog en ervaren coach in de loop der jaren met tientallen professionals, managers en leidinggevenden samengewerkt aan hun persoonlijke- en organisatieontwikkeling. Zijn aanpak is gericht op identiteits- en gedragsniveau en leidt veelal in relatief korte tijd tot aansprekende resultaten.

'Meer dan ooit is je aanpassingsvermogen bepalend voor je succes'

Klaas-Jan Klatten 

Visie Klaas-Jan

“De afgelopen jaren hebben organisaties ingrijpende veranderingen doorgevoerd om zich aan te passen aan de snel veranderende wereld. Meer dan ooit is het aanpassingsvermogen van een organisatie bepalend voor het succes ervan. Voor werknemers en leidinggevenden is deze dynamiek vaak spannend. Door veranderingen zorgvuldig te implementeren, met aandacht voor sociaal-psychologische- en veranderkundige aspecten, wordt de kans op het realiseren van de veranderdoelstellingen aanzienlijk vergroot.”