Wat betekent deze vraag en waarom is dit belangrijk voor u als ondernemer? Vooropgesteld wil ik aangeven dat deze vraag vaak wordt beantwoord in dikke boeken en uitgebreide onderzoeken. Dit is ook volledig terecht. Waardecreatie is immers een ingewikkeld concept. Toch zal ik het samenvatten in een zin.

๐˜œ๐˜ธ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ณ๐˜ช๐˜ซ๐˜ง ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜จ๐˜ต ๐˜ธ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ฆ ๐˜ธ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ถ (๐˜ฎ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฎ๐˜ข๐˜ข๐˜ญ) ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ณ๐˜ฌ๐˜ต๐˜ค๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ง๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฎ ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ข๐˜ญ๐˜ต ๐˜ฐ๐˜ฑ ๐˜ถ๐˜ธ ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ด๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ.

Let wel op: Wanneer dit minimale rendement niet wordt behaald, kan het voorkomen dat potentiรซle kopers uw bedrijf enkel tegen een ‘discount’ bereid zijn over te nemen. Dit is een bittere pil om te moeten slikken tijdens een overnametraject.

Daarom adviseren wij om te toetsen of u degelijke rendementen behaalt. Naast het toetsen van het rendement kunnen wij ingaan op meer facetten, zodat u een helder beeld krijgt van hoe u uw onderneming beter kunt inrichten om ‘verkoopklaar’ te zijn, ook wanneer een potentiรซle verkoop verder weg in de toekomst ligt.


De ervaring leert ons dat deze toetsingen en bijbehorende adviestrajecten honderdduizenden tot miljoenen extra kunnen opleveren. Deze ‘winsten’ kunnen op korte termijn worden behaald door het benutten van omzetpotentieel en door kostenbesparingen te realiseren. Op de lange termijn worden deze ‘winsten’ behaald in de vorm van een hogere verkoopprijs van uw onderneming.

  Andere blogs

  De Automotive Specialist

  De Automotive Specialist

  Inter Actus is al meer dan 30 jaar betrokken bij de overnames in de Automotive sector. De afgelopen jaren lijken de ontwikkelingen in de branche in een stroomversnelling te raken en wordt er veel geschreven over de dynamiek in deze branche. Ook zet de schaalvergroting...

  Lees meer
  2023 mooi afgesloten en een goede start van 2024

  2023 mooi afgesloten en een goede start van 2024

  2023 is een veelbewogen jaar geweest waarin wij veel en vooral mooie projecten hebben mogen doen met en voor onze relaties. Onderstaand een overzicht van deze projecten. We hebben het jaar afgesloten met een aantal projecten die in 2023 zijn gestart en...

  Lees meer
  Ratio analyse helpt bij het ondernemen

  Ratio analyse helpt bij het ondernemen

  Grip op de cijfers is geen doel op zich. Wel is het een goede tool naast een degelijke sales- en marketingstrategie en een heldere visie op het gebied van organisatorisch management. Als onderdeel van de financiรซle analyse zijn er een aantal ratioโ€™s waar wij standaard...

  Lees meer