Auto Poppe
Fusie en overname traject

Auto Poppe

Auto Poppe is de officiële dealer voor de merken Volkswagen, Audi, SEAT en Skoda in de provincie Zeeland. Strategisch verspreid over 7 vestigingen biedt Auto Poppe werkgelegenheid aan ca. 120 vaste medewerkers. Hiermede is Auto Poppe inmiddels de grootste autodealer van de provincie Zeeland.

De aanleiding voor het inschakelen van Inter Actus was de explosieve groei van onze onderneming vanwege overnames van andere ondernemingen en de uitbreiding van bestaande activiteiten. Expansie is prettig en biedt veel mooie en nieuwe kansen maar expansie brengt ook in een bepaalde mate organisatorische bedreigingen met zich mee.
Naast de rationele aanpak van diverse onderwerpen waren er ook gevoelsmatige zaken die zeer zeker niet onderbelicht mochten blijven in deze groeiontwikkeling.

Inter Actus heeft deze twee tegenovergestelde energieën in een interactief communicatieproces in de organisatie weten te integreren zodat geen verdere polarisatie hiervan ontstond. De individuele kennis van zaken en de brede know-how van Inter Actus in totaal was onontbeerlijk in dit geheel.

Bij de laatste overname van een SEAT & Skoda onderneming door Auto Poppe heeft Inter Actus een leidende rol op zich genomen. Inter Actus was de “spin in het web” bij de onderhandelingen tussen kopende en verkopende partij, importeur en kredietverschaffer. Tijdens deze onderhandelingen speelde de ratio de boventoon, waarbij vakkennis onontbeerlijk was. Parrallel aan dit proces waren op een ander spoor reeds activiteiten gestart om het personeel in te lichten en te behouden. Beide processen kwamen tegelijkertijd samen wat uiteindelijk geleid heeft tot een succesvolle en goed renderende overname.

Uiteindelijk heeft de samenwerking met Inter Actus geleid tot een homogene en stabiele organisatie waarbij het menselijke aspect bijdraagt aan een duidelijke rendementsverbetering en andersom. Het een versterkt het ander. Inter Actus is dus zeer zeker als coach en “sparring-partner” maar ook als naam van de onderneming volledig op zijn plaats!