Risicobeheersing

(Credit) Riskmanagement

Risico’s nemen, hoort bij ondernemen. Maar risico’s lopen wil je natuurlijk zo min mogelijk. Dus is het van belang om goed te weten met wie je zaken doet. Want stel nu dat een klant criminele of terroristische organisaties blijkt te financieren? Of als hij/zij voor de gebruikelijke transacties plotseling met veel contant geld komt opdagen? 

Customer Due Diligence

De overheid verwacht van steeds meer bedrijven dat zij hun klanten goed kennen (dit staat ook wel bekend als Know Your Customer, KYC). Maar ook andere belanghebbenden kunnen het vertrouwen in jouw organisatie verliezen als blijkt dat de beleidsvoering onvoldoende integer is. Inter Actus ondersteunt bij het opstellen van een zogenaamd Customer Due Diligence-beleid (CDD) om zorgvuldig te handelen. Dit betekent dat wij, samen met jou, de relaties in kaart brengen en adviseren hoe te kijken naar het trackrecord van jouw (potentiële) klanten en naar eventuele risico’s.

Zo helpen we voorkomen dat je onverhoopt zaken doet met partijen die een bedreiging kunnen zijn voor het voortbestaan van jouw bedrijf of die jouw reputatie kunnen beschadigen. Ook voorkomt een professionele CDD-policy mogelijke boetes die jouw organisatie opgelegd kan krijgen als gevolg van onzorgvuldig handelen.