Risk Advisory - Risicobeheersing

Direct contact

Risico’s nemen, hoort bij ondernemen. Maar risico’s lopen wilt u natuurlijk zo min mogelijk. Dus is het van belang om goed te weten met wie u zaken doet. Want stel nu dat een klant criminele of terroristische organisaties blijkt te financieren? Of als hij/zij voor de gebruikelijke transacties plotseling met veel contant geld komt opdagen? 

Customer Due Diligence

De overheid verwacht van steeds meer bedrijven dat zij hun klanten goed kennen (dit staat ook wel bekend als Know Your Customer, KYC). Maar ook andere belanghebbenden kunnen het vertrouwen in u en uw organisatie verliezen als blijkt dat uw beleidsvoering onvoldoende integer is. Inter Actus ondersteunt u bij het opstellen van een zogenaamd Customer Due Diligence-beleid (CDD) om zorgvuldig te handelen. Dit betekent dat wij, samen met u, uw relaties in kaartbrengen en adviseren hoe te kijken naar het trackrecord van uw (potentiële) klanten en naar eventuele risico’s.

Zo helpen we voorkomen dat u onverhoopt zaken doet met partijen die een bedreiging kunnen zijn voor het voortbestaan van uw bedrijf of die uw reputatie kunnen beschadigen. Ook voorkomt een professionele CDD-policymogelijke boetes die uw organisatie opgelegd kan krijgen als gevolg van onzorgvuldig handelen.

Corporate recovery