Van der Putten B.V.

Bedrijf: van der Putten B.V.Activiteit:
Reeds een kleine 25 jaar houdt Van der Putten Isolatie- en Plaatwerken B.V. zich bezig met de verkoop, het ontwerpen, de productie, levering en montage van plaatwerk en luchtkanalen. Hierbij gaat het met name om plaatwerk en luchtkanalen voor airconditioninginstallaties, koeling, verwarming en ventilatie systemen. Van der Putten, opgericht door de huidige aandeelhouder Mario van der Putten, is sinds 2009 gevestigd op een prachtige, centrale ligging in het centrum van Helmond. Niet alleen het kantoor, maar ook de goed ingerichte werkplaats en het magazijn zijn op deze plaats gevestigd. Van hieruit worden de meest voorkomende onderdelen rechtstreeks uit voorraad geleverd.

Case(s): (her)financiering

Consultants Inter Actus: Kathelijn Peerden en Cees de Lang

MT-lid Finance & Control:
Kathelijn Peerden is als adviseuse van Inter Actus bij onze onderneming betrokken geraakt op een moment dat de financiële en bancaire positie van de onderneming volledig op slot viel. Gesprekken met de bank verliepen stroef en er werd geen beslissing genomen.
Samen met haar kantoorgenoot Cees de Lang is een traject gestart om tot een gefundeerde beslissing te komen waarbij het belang van alle partijen zoveel mogelijk zou worden gediend. Een traject waarbij elke dag en elke euro telt. We hebben Kathelijn in dit proces leren kennen als een deskundige en doortastende adviseuse. Een persoon die snel het vertrouwen wist te krijgen.
In haar opdracht werkte ze to-the-point, analytisch en nam ze geen genoegen met verhalen zonder dat ze de onderbouwing zelfstandig had onderzocht. Ze legde snel verbanden, legde problemen bloot en viel niet onnodig in herhaling. Ze deinsde voorts niet terug om ons de spiegel voor te houden.
Toch werd het menselijk aspect en het verhaal achter de ondernemer niet door haar genegeerd. De combinatie van deze aspecten maakte het tot een prettig en leerzaam traject. Kortom een professionele en prettige gesprekspartner. De opdracht werd door haar afgerond met een compleet onderbouwde rapportage resulterend in een heldere conclusie.
Het traject had als doel om een impasse te doorbreken zodat de onderneming met een financieel betere positie kon blijven voortbestaan. Belangrijk aspect hierbij was de factor tijd. Inter Actus heeft dit van meet af aan goed begrepen.
Een kort, intensief en verhelderend traject dat door de inzet van Inter Actus tot het juiste besluit heeft geleid. Wij zijn enthousiast over de werkwijze en de daadkracht van Cees en Kathelijn van Inter Actus.