Klaas-Jan Klatten

Klaas-Jan adviseert en begeleidt organisaties in veranderings- en ontwikkeltrajecten. Klaas-Jan is bedrijfskundig opgeleid (MBA), en studeerde psychologie (Master of Science) waardoor hij in staat is om bij veranderings-en ontwikkelprocessen aandacht voor resultaat, (wat moet er gerealiseerd worden), te combineren met verstand van veranderingsprocessen, (hoe kunnen we dit bereiken).

Klaas-Jan verdeelt zijn activiteiten over twee aandachtsgebieden:

1. Het adviseren en begeleiden van organisaties in tijden van organisatieverandering- en ontwikkeling.
"Managers en leidinggevenden zijn vaak inhoudelijk sterk. Om organisatieveranderingen succesvol te kunnen managen, zijn aanvullende kwaliteiten en inzichten nodig. Ik ondersteun managers en managementteams bij het aansturen van organisatieverandering door hen bewust te maken van de effecten van hun gedrag en van de gedragspatronen die ze als team hebben ontwikkeld. Door aandacht te geven aan de sociaal-psychologische aspecten die een rol spelen bij organisatieverandering, wordt de kans op het behalen van de doelstellingen aanzienlijk vergroot".

2. Persoonlijke Ontwikkeling van individuen.
"Zodra je start met werken, kom je als persoon in een nieuwe fase van je leven. Een periode waarin je privéleven verandert, en waarin je druk bent met het realiseren van je zakelijke doelstellingen. In deze periode maak je veel onbewuste keuzes over de manier waarop je invulling geeft aan je leven; er ontstaan veel vaste patronen en overtuigingen. Door veranderende omstandigheden op je werk, of privé, merk je soms dat je aloude manier van werken niet meer voldoet om je toekomstige ambities te realiseren. In deze situaties kan ik helpen je 'verborgen potentieel' zichtbaar te maken door met elkaar in gesprek te gaan over je ambities en de (onbewuste keuzes) die je maakt om deze te realiseren."


Klaas-Jan heeft als psycholoog en ervaren coach in de loop der jaren met tientallen professionals, managers en leidinggevenden (van accountmanagers tot en met captains-of-industry) samengewerkt aan ontwikkeling van hun persoonlijke- en team effectiviteit. Zijn aanpak is gericht op identiteitsniveau (en niet op gedragsniveau zoals bij trainen) en leidt veelal in relatief korte tijd tot aansprekende resultaten. Meer informatie over de werkwijze van Klaas-Jan kunt u hier lezen: www.interactus.nl/klaas

Competenties 

¬†‚Äʬ†Ontwikkeling van professionals, managers en leidinggevenden in individuele
ontwikkelprogramma's.
‚Äʬ†Cognitieve gedragscoaching.

‚Äʬ†Implementeren en managen van veranderingsprocessen.
‚Äʬ†Bedenken en uitwerken van managementconcepten.
‚ÄĘ Analyseren¬†van patronen in organisaties vanuit systeemdenken.¬†

Visie Klaas-Jan

"De afgelopen jaren hebben organisaties ingrijpende veranderingen doorgevoerd om zich aan te passen aan de snel veranderende wereld. Meer dan ooit is het aanpassingsvermogen van een organisatie bepalend voor het succes ervan. Voor werknemers en leidinggevenden is deze dynamiek vaak spannend. Door veranderingen zorgvuldig te implementeren, met aandacht voor sociaal-psychologische- en veranderkundige aspecten, wordt de kans op het realiseren van de veranderdoelstellingen aanzienlijk vergroot."

kjklatten@interactus.nl